Системи переказу грошей з Польщі в Україну. Що потрібно для переказу грошей. Комісія від суми переказів грошей з Польщі в Україну

Системи переказу грошей з Польщі в Україну. Що потрібно для переказу грошей. Комісія від суми переказів грошей з Польщі в Україну

Кожен трудовий мігрант, потрапивши на роботу до Польщі задається питанням. Яким чином можна переказати гроші з Польщі до України? Для цього слід скористатись послугами систем грошових переказів.

На сьогоднішній день є безліч способів переказу грошей з Польщі, але у цій статті я ва розповім про самі перевірені способи.

  • Western Union
  • MoneyGram
  • KredoBank/Zlotowka
  • Коінстар
  • Contakt
  • Swift-переказ
  • TransferGO, TransferWise, FineMoney

Розглянемо кожен спосіб більш детальніше. На першому місці переказів грошей з Польщі у моєму списку стоїть Western Union, тому що це одна із найвідоміших та перевірених систем у світі. Відділення Western Union є майже у кожному населеному пункті , але є один недолік – великий відсоток комісії. На сайті Western Union є калькулятор на якому можна розрахувати відсоток, для прикладу переказ на суму до 400 zl відсоток становитиме 19,9 zl, 400-800zl :35zl, 800-1200zl:54zl, тобто у середньому 4% від суми. Але якщо треба передати гроші швидко, то Western Union лідер у цьому, майже миттєво, і не довше ніж через 1 добу ваші рідні вже зможуть отримати переказ.

Що потрібно зробити щоб скористатись послугами Western Union?

По-перше, потрібно дізнатись паспортні данні особи яка буде отримувати переказ.

По-друге, знайти відділення Western Union, це зробити дуже легко, у аеропортах, на вокзалах, у почтових відділеннях, туристичних агентствах, банках, великих маркетах та в інших людних місцях, по логотипу ви одразу розпізнаєте потрібну вам службу.

По-третє, у консультанта треба попросити необхідний бланк, в якому заповнити ПІБ та паспортні данні відправника та отримувача, країну та місто отримувача та необхідну суму переказу.

Заповнений бланк повертаємо консультанту разом із необхідною сумою, та отримуємо квитанцію з унікальним номером, по якому отримувач зможе відслідкувати переказ, та отримати його.

MoneyGram – аналог Western Union, але з меншими комісійними, та меншою кількість відділень у світі. Можна переказувати гроші з Польщі у злотих, або доларах, а отримувач отримає у доларах, або ж євро. Система сама конвертує кошти в одну з обраних валют.

Алгоритм відправлення грошей через MoneyGram  аналогічний з  Western Union. Знаходимо відділення, заповнюємо бланк, віддаємо гроші, отримуємо квитанцію з кодом який передаємо отримувачу для отримання коштів.

Zlotowka досить зручний спосіб переказу грошей з Польщі від українського KredoBank який співпрацює з польським банком PKO. У цього способу є безліч переваг, наприклад, досить низький комісійний відсоток (до 5000 zl комісія складає лише 10zl; більш ніж 5000zl комісія складає 0,25% від суми, але не менше ніж 60zl, та не більше ніж 200zl), швидкість отримання (від миттєвого переказу до 3х діб) , та відсутність мінімальної чи максимальної суми відправки. Але є один недолік – не дуже багато відділень які приймають участь у програмі.

Система Коінстар мабуть найзручніша система для переказу грошей з Польщі в Україну, адже вона має представництва у ПриватБанку, ОщадБанку та інших. Перекази здійснюються у доларах або євро. Комісія залежить від суми переказу. Якщо сума переказу до 100$, комісія складає 3$;

  • 101-200$ - 6$;
  • 201-300$-10;
  • 301-400$ - 14$;
  • 401-500$ - 18$;
  • 501-750$ - 25$;
  • 751-1250$ - 30$;
  • 1251-1750$ - 40$;
  • 1751-2250$-55$;
  • 2251-2750$- 75$;
  • 2751-3000$ - 85$;
  • 3001-5000$ - 95$.

Серед переваг системи є велика кількість відділень, а серед недоліків користувачі відмічають, відсутність переказів у злотих, що тягне за собою додаткові витрати на конвертацію.

Алгоритм відправлення досить простий, знайти необхідне відділення, пред’являємо паспорт, заповнюємо необхідні папери, оплачуємо та отримуємо квитанцію з кодом який повідомляємо отримувачу.

Система CONTACT – дуже зручний інструмент для переказу грошей з Польщі. Перевагою сервісу є розмір комісії, який складає 23 zl +1% від суми, недоліком є те що переказ відправлений у злотих, отримується у євро, що несе за собою додаткові витрати на конвертації.

Система має декілька способів переказу грошей, серед яких відкриття рахунку, відправка коштів через відділення або ж через спеціальний термінал. Але у деяких країнах доступне лише відправлення через пункти відправки-отримання. Для цього потрібно знайти найближче відділення , заповнити бланки, передати консультанту необхідну суму переказу+%, та отримати квитанцію з ідентифікаційним кодом по якому отримувач зможе отримати переказ.

Переказ грошей з Польщі через міжнародну, міжбанківську SWIFT-систему. Для цього необхідно мати відкриті рахунки у банках відправника та отримувача. А далі все дуже просто, у банку відправнику заповнюються необхідні папери, в яких вказуємо реквізити  SWIFT-рахунку банку отримувача, та вказана сума перераховується на ваш рахунок на батьківщині.

TransferGO, TransferWise, FineMoney це зовсім нові системи грошових переказів, вони намагаються зайняти своє місце на ринку за рахунок низького комісійного відсотка, для прикладу TransferWise за переказ з Польщі візьме 2% від суми,  FineMoney – 2.5%, а TransferGO – фіксовану суму 2 zl.

Але через те що на ринку ці компанії ще досить нещодавно, вони не користуються великою популярністю серед заробітчан, через відсутність довіри.

Тож якою системою для переказу грошей з Польщі користуватись все ж таки найбільш вигідно?

Для початку потрібно визначитись з частотою грошових переказів, порахувати скільки ви втрачаєте на конвертації та комісії, і вже після вирішувати якою системою вам користуватись найбільш вигідно.

Переказати гроші рідним з Польщі, дуже просто, але слід звернути увагу, що умови переказів інколи змінюються, тож обрав найбільш зручний спосіб відправки,  обов’язково  перевірте актуальні умови у банках платіжних систем.

Успіхів!

 

Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.