Поширені питання, FAQ. Робота і працевлаштування в Європі: Чехія, Польща, Словаччина, Угорщина. Отримання робочої візи в Європу

Поширені питання, FAQ. Робота і працевлаштування в Європі: Чехія, Польща, Словаччина, Угорщина. Отримання робочої візи в Європу

Чи є Ваша компанія прямим роботодавцем або посередником?

Ми є прямим роботодавцем, але також співпрацюємо з іноземними компаніями, які потребують персонал.

Як я можу бути впевнений, що маю справу з серйозною компанією і не потраплю до рук шахраїв?

За плечима нашої компанії більш ніж 20-річний досвід надання послуг з працевлаштування в Європі, а якість діяльності наших партнерів підтверджено міжнародними сертифікатами та ліцензіями (ISO 9000, HASP, TUV).

Чи гарантує мені компанія, що я отримаю легальне працевлаштування і соціальний захист в європейській країні?

Так, оскільки ми співпрацюємо лише з надійними компаніями, які мають стабільний бізнес в Європі і репутацію чесного роботодавця, Ви скористаєтесь всіма перевагами легального працевлаштування в Європі. Ви будете працевлаштовані на підставі трудового договору, який гарантує не тільки стабільність, впевненість у завтрашньому дні і постійну роботу в Європі, але й також можливість користуватися тими самими правами, якими користується місцеві працівники, а також мати медичне та державне соціальне страхування.

Чи маю я право на пенсійне забезпечення після повернення додому?

Оскільки європейські країни підписали відповідні угоди з Україною, то, звісно, Ваш трудовий стаж, отриманий в цих країнах, буде зарахований до трудового стажу на Батьківщині. Це означає, що, повернувшись додому, Ви матимете повне право на пенсійне забезпечення.

В яких галузях я маю шанс отримати роботу в Європі?

Наша компанія пропонує роботу в Європі в різноманітних галузях - на будівництві, в автомобільній, швейній, харчовій промисловості, сфері обслуговування та ін. На нашому сайті Ви можете відсортувати оголошення про роботу по галузям, які Вас цікавлять.

Чи надасть мені житло роботодавець?

Так, більшість роботодавців надають безкоштовне житло (квартиру або гуртожиток), яке знаходиться в безпосередній близькості до місця роботи, або пропонують часткове відшкодування витрат на житло.

Якщо я маю одну спеціальність, а хочу працювати по іншій, або взагалі не маю спеціальної освіти, чи є в мене шанс отримати роботу в Європі?

Як Ви можете пересвідчитись, у нас в наявності є також вакансії, які не потребують спеціальної освіти, досвіду роботи, конкретних здібностей або навичок. Така можливість є, особливо це стосується суміжних спеціальностей, адже часто роботодавці пропонують курси стажування або перекваліфікації безпосередньо на робочому місці, тому завжди Ви можете знайти свій варіант.

Хочемо поїхати на роботу в Європу разом з дружиною, чи можете Ви запропонувати вакансію для сімейної пари?

Звичайно, для сімейної пари робота в Європі – це відмінна можливість в подальшому разом емігрувати, та одразу ж мати гідну зарплатню. Тому серед наших оголошень Ви знайдете також вакансії для сімейних пар, це може бути робота на складі, в сфері обслуговування, на фермі, на виробництві, в готельному бізнесі.

Якщо я маю/матиму польську робочу візу, чи зможу я працювати по ній в Чехії?

Робота в Чехії по польській робочій візі вважається нелегальною. Окрім одного випадку: якщо польське підприємство Вас направляє у відрядження в Чехію і Ви там працюєте на основі відрядного листка. Мова може йти про філію чеської фірми в Польщі, яка має право відправляти своїх працівників в Чехію на роботу, без спеціального робочого дозволу. За цим способом Ви маєте право працювати в Чехії до 90 днів.

Чи можу я працювати в Польщі по біометричному паспорті, не відкриваючі робочу візу?

Так, така можливість є. Але Вам обов’язково потрібно отримати спеціальний документ від роботодавця, а саме заяву про намір Вас працевлаштувати. Також підставою для роботи в цьому випадку може й бути дозвіл на роботу. Слід пам’ятати, що виїжджаючи на роботу до Польщі, потрібно мати з собою один з цих документів, і що без робочої візи можна лише працювати в Польщі 90/180 днів. Увага! Не залишайтесь в країні на добу більше 90 днів, в цьому випадку Вас можуть оштрафувати і депортувати на великий строк - до 3 років. Але якщо Ви плануєте залишитися працювати в Польщі й надалі - по закінченні строку 90 днів, Вам потрібно оформити довгострокову робочу візу в Польщу (це робиться на Батьківщині). Не покидаючи Польщу, можна оформити т.зв. Карту побиту – посвідку на проживання.

Що мені потрібно для того, щоб легально працювати в Європі?

Звичайно, спочатку Вам потрібно отримати документ, що підтверджує мету Вашої подорожі, і на основі якого видається робоча віза в Європу. Таким документом є запрошення на роботу, яке робить Вам роботодавець. Після отримання запрошення на роботу, наступний крок – подача документів для отриманням робочої візи в Європу.

Яку візу я маю отримати, щоб працевлаштуватися в Польщі?

Для роботи в Польщі Вам необхідно відкрити робочу візу – тобто візу, що дозволяє офіційно працювати (cel wydania 05, 06). Тип візи може бути різним, в залежності від строку, на який Ви хочете працевлаштуватися. Наприклад, віза типу С надається лише на 90 днів, віза типу D – на 180 днів.

Яка віза мені потрібна для працевлаштування в Чехії?

Вам потрібно оформити робочу візу, яка відноситься до національної візи категорії D. Така віза може бути видана на 90, або 720 днів (робоча карта).

Якщо я вже маю робочу візу в європейську країну?

Якщо Ви вже маєте робочу візу в Європу, в такому випадку процедура працевлаштування спрощується. Наші менеджери шукають для Вас потрібну вакансію, ви вибираєте із запропонованих, і відбувається Ваше офіційне працевлаштування в Європі.

Які мої дії після отримання робочої візи?

Після отримання робочої візи в Європу Ви звертаєтесь до менеджера нашої компанії, який безпосередньо займався пошуком роботи для Вас. Він надає Вам повну інформацію щодо від’їзду за кордон. Як правило, Вам будуть повідомлені такі данні: дата та місце призначення; транспорт, яким Ви будете пересуватися; контактні дані наших представників, які зустрінуть Вас на місці відразу після приїзду.

Я хочу змінити своє місце роботи, що мені робити?

В такому разі, зверніться до наших представників, які Вам запропонують альтернативні варіанти. Якщо Вам прийдеться змінити роботодавця, необхідно буде отримати новий дозвіл на роботу, з яким ми допоможемо.

Я не володію іноземною мовою, чи є в мене шанс на працевлаштування в Європі?

Так, у нас є вакансії, які не потребують володіння іноземною мови. Вивчити її Ви зможете, вже безпосередньо працюючи за кордоном. Якщо Ви виїжджаєте на роботу в Польщу, Чехію або Словаччину, порозумітися буде не так уже й складно, адже мови цих країн схожі з українською. Інша справа – Угорщина, базове знання мови просто необхідне. Та щоб набути більшої впевненості, перед від’їздом Вам рекомендуємо пройти курс для володіння іноземною мовою на розмовному рівні. Знання мови – це завжди перевага, і вона може бути ключовою при здобутті більш оплачуваної вакансії.
Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.