Приїзд в Чехію. Мобільний зв’язок в Чехії. Вибір тарифного плану

Приїзд в Чехію. Мобільний зв’язок в Чехії. Вибір тарифного плану

Що ж, валізи спаковані, настав день очікуваної поїздки, хвилювання наростає, тому що ви вперше їдете до незнайомої країни. Виникають питання: хто мене зустріне? Як добратися до майбутнього місця роботи? Де я буду жити? Та звичайно ж, як я буду зв’язуватись з рідними, щоб повідомляти про свої справи? Який стартовий пакет придбати? В цієї статті ми спробуємо надати відповіді на всі ці запитання.

Стаття 2:

Зустріч

Якщо ви вперше їдете на роботу в Чехію, скориставшись послугами компанії Europa Workintense, вам не потрібно хвилюватись про те, як добратись до місця проживання, та майбутнього місця роботи. Менеджерам компанії заздалегідь відомі день та час, коли працівник приїжджає в Чехію. Вони передають цю інформацію водіям, котрі зустрінуть вас на вокзалі та відвезуть в головний офіс в місці Прага.

Розташовано офіс майже в центрі міста за адресою: Na Plzeňce 1235/1, 150 00 Praha 5 – Smíchov.

В офісі ви познайомитесь з менеджерами компанії, які зроблять необхідні копії ваших документів, підпишуть з вами договір, та нададуть необхідну інформацію що до майбутньої роботи. Потім водій компанії відвезе вас в гуртожиток, де ви будете проживати. Після розселення з вами зв'яжеться ваш куратор, який розповість коли саме вам виходити на роботу, та як добратись до місця роботи.

Мобільний зв’язок в Чехії. Придбання сім карти

Для зв’язку з рідними, що лишились в Україні краще придбати сім карту чеського мобільного оператора. Не дивлячись на те, що мобільний зв’язок в Чехії досить дорогій, це все ж буде дешевше, ніж використовувати сім карту українського оператора. Щоб уникнути зайвих витрат, потрібно обрати тарифний план, який вам більш підходить. Для цього потрібно розуміти, що саме вам потрібно - дзвінки за кордон, дзвінки між чеськими операторами, СМС, або інтернет. В Чехії існує велика кількість мобільних операторів. Розглянемо пропозиції самих популярних з них, де придбати SIM-карти, вартість інтернету, як поповнювати та перевіряти стан рахунку.

В Чехії є два види підключення: передоплата і контракт. Другий варіант може бути значно дешевше, але платити потрібно кожен місяць і, можливо, навіть не один рік. Якщо ж ви приїхали на роботу в Чехію на короткий період, звичайно контракт вам не підходить.

Перш ніж обрати конкретного оператора, порівняйте пропоновані умови

 

Vodafone CZ

Vodafone - безумовний фаворит серед заробітчан, які віддають перевагу цьому оператору через спеціальний тариф «Karta do světa». Мабуть, це краща пропозиція, яка дозволить вам істотно заощадити на мобільному зв'язку в Чехії.

  • Вартість пакету 200 крон.
  • Дзвінки по Чехії - 3,5 крони за хвилину.
  • CMC - 1,9 крони;
  • Можливість вибрати 4 «улюблені номери» з ціною за дзвінки 1,9 крони за хвилину (по території Чехії).
  • Дзвінки за кордон - 5,04 крони.
  • 100 Мб мобільного трафіку - 49 крон.

При необхідності великих пакетів мобільного інтернету - у Vodafone є і такі пропозиції. Що Правда вартість може неприємно здивувати. Взагалі в Чехії мало не найдорожчий мобільний інтернет в Євросоюзі, будемо сподіватися, що незабаром щось зміниться в кращу сторону.

Інші тарифи Vodafone з різними варіантами інтернет-пакетів і знижками можна подивитися на сайті Vodafone

Корисна інформація:

Vodafone продає сім-карти з мобільним інтернетом, якій діє рівно 30 днів з моменту покупки. При цьому заявлений трафік чинний до кінця поточного місяця. А з нового місяця трафік оновлюється. Тобто, якщо ви купуєте сім-карту на 20 GB 15 квітня - то ви можете використовувати 20 GB до 30 квітня, а з 1 травня ваш трафік оновиться та у вас буде ще 20 GB до 14 травня.

Поповнення рахунку:

  • Картки поповнення продаються в поштових відділеннях, кіосках, супермаркетах - номіналами 250, 500 і 1200 крон.
  • Для перевірки балансу потрібно набрати * 22 #.
  • Для поповнення балансу після придбання карти-поповнення можна зателефонувати оператору або відправити СМС за інструкцією, яка знаходиться на самій карті.
  • Перевірити залишок мегабайт і хвилин можна через додаток Muj Vodafon або надіслати SMS з текстом KOLIK DAT на номер 7700.

 

T-mobile

Вважається найпопулярнішим оператором серед місцевих жителів.

Мінімальний інтернет-пакет за системою передоплати коштує всього 99 крон за 400 Мб. При покупці сім - карти за 200 крон, вартість дзвінків 3,9 крон по країні, 12 крон - вартість хвилини розмови з Україною, вартість СМС - 1,9 крон.

Актуальні ціни на тарифи та пакети даних можна подивитися на сайті T-mobile

Поповнити баланс у T-mobile можна:

  • У філіях T-mobile.
  • Через інтернет на сторінках T-mobile
  • На касі в будь-якому магазині Trafika.

 

O2 (Telefónica)

Другий за популярністю мобільний оператор серед місцевих жителів.

O2 -Telefónica пропонує такі варіанти пакетів мобільного трафіку:

  • 500 МБ - 150 крон;
  • 1,5 ГБ - 299 крон;
  • 5 ГБ - 549 крон.

Нещодавно з'явився новий тариф для мандрівників - Go online з наступними розцінками:

  • Вартість сім-карти 150 крон.
  • Дзвінки всередині країни 4,9 крони / хвилина.
  • СMC всередині країни 1,9 крони.
  • 500 Мб інтернет-трафіку безкоштовно.

Детально про тарифи системи передоплати, та актуальні розцінки дивіться на сайті оператора O2.

Свій баланс можна перевірити через додаток Moje O2 або набрати код * 104 #

Перевірити залишок мегабайт і хвилин можна лише за допомогою додатку Moje O2.

Поповнити баланс O2 можна:

  • У філіях.
  • Через інтернет на сторінках O2.
  • На касі в будь-якому магазині Trafika.
  • Через будь-який банкомат.

Купити стартові пакети мобільних операторів Чехії можна в спеціальних центрах компаній. Офіси Vodafone, O2 (Telefónica, T-mobile є майже в кожному торговельному центрі. Крім того стартові пакети можна придбати на касах в супермаркетах, або в тютюнових кіосках - Трафіках.

Якщо у вас з'являться якісь питання стосовно придбання стартового пакета, або поповнення рахунку, ви можете звернутись с запитанням до свого менеджера, якій з радістю вам допоможе.

Компанія Europa Workintense турбується про кожного свого співробітника від початку оформлення документів аж до самого від'їзду додому після закінчення дії терміну робочої візи.

Категорія: 
Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.