Робота в Чехії для українців. Вакансії для чоловіків - промисловість, будівництво. Для жінок - туризм, сфера обслуговування

Робота в Чехії для українців. Вакансії для чоловіків - промисловість, будівництво. Для жінок - туризм, сфера обслуговування

Чому робота в Чехії для українців – це шанс змінити своє життя на краще? Тому що Чехія входить до складу Євросоюзу, має стабільно зростаючу економіку і престижні зарплати. До того ж, для українських мігрантів робота в Чехії – це життя в країні з комфортними умовами проживання і високими соціальними виплатами, сучасною інфраструктурою, прозорим законодавством і низьким рівнем злочинності.

Чеська Республіка - одна з найстаріших держав Європи. Рівень середньої зарплати не на багато різниться від самих економічно розвинених європейських держав. Саме тому робота в Чехії стрімко набирає популярність серед українських громадян.

З серпня 2016 року в Чехії почала діяти офіційна програма працевлаштування для робітничих професій. На які вакансії в Чехії запрошують українців? В основному це вакансії, за якими спостерігається дефіцит трудових ресурсів. Найбільш затребувані вакансії в Чехії для кваліфікованих фахівців - в сферах будівництва, промисловості, медицини та IT. Високо цінуються також інженери технічних спеціальностей. Найбільш розповсюджені вакансії в Чехії, що не вимагають високої кваліфікації:

  • різноробочі на виробництво на заводах;
  • робота зварювальником в Чехії;
  • робота на конвеєрі, на пилорамі;
  • фасування, упаковка на фабриках;
  • офіціанти, бармени, кухарі;
  • няні, доглядальниці, покоївки;
  • водії вантажного транспорту і оператори автонавантажувачів.

Зарплати та умови роботи в Чехії

Залежно від виду роботи і регіону зарплата в Чехії в середньому становить 800-1200 євро, з вирахуванням податків та проживання. Варто зауважити, що це значно більше, ніж в Польщі, Литві та Словаччині, популярних для заробітку серед українців. У цих країнах середня заробітна плата для приїжджих робітників коливається від 500 до 700 євро.

Зарплати на півдні країни або в Празі на порядок вище, ніж, наприклад, в Карлових Варах. Якщо Ви прагнете влаштуватися на роботу в Чехії зварювальником, то Ваша зарплатня становитиме близько 130 крон (трохи більше 5 євро) на годину. Різноробочі на заводах отримують від 90 до 110 крон (близько 4 євро) на годину. Робота в Чехії водієм приносить приблизно 1100-1600 євро на місяць.

Робота в Чехії для українців передбачає приблизно однакові умови на всіх вакансіях, що пропонуються: графік від 8 до 12 годин на день з одним вихідним в тиждень, або ж позмінно. Необхідну спецодяг зазвичай надає роботодавець. Можлива понаднормова робота, яка оплачується додатково. Багато роботодавців надають безкоштовне житло.

Переваги роботи в Чехії

Робота в Чехії для українців завжди знайдеться – лише потрібні невеликі початкові вкладення, які окупляться за короткий час. Робочий стаж в європейській країні – це істотна кар'єрна перевага. Також, якщо Ви маєте вузьку спеціалізацію, влаштуватися по якій в Україні важко, робота по такій вакансії в Чехії може бути вдалим і прибутковим варіантом.

Професії в Чехії для чоловіків і жінок

Звичайно, існують вакансії в Чехії для чоловіків і для жінок. Незалежно від статі працівника помітно не відрізняються ні специфіка роботи, ні зарплата. Однак гендерний поділ професій все ж існує. Є робота в Чехії для чоловіків, які традиційно вибирають її частіше за жінок - наприклад, інженери технічних спеціальностей, IT-фахівці. Також робота в Чехії для чоловіків – це робочі спеціальності, пов'язані з фізичною силою, деякою небезпекою або перевантаженнями, в яких жінок майже не зустрінеш - вантажники, зварювальники, працівники пилорами і так далі. Традиційно робота в Чехії для жінок часто зосереджена навколо легкої промисловості та туристичного сектору – це професії офіціантки, швачки, покоївки, навіть пакувальниць подарунків.

Найчастіше українських жінок цікавить сезонне працевлаштування в Чехії, але є й ті, хто шукає постійну роботу з метою подальшого переїзду на ПМЖ.

По яким напрямкам є робота в Чехії для жінок? В Чехії українки можуть працювати у наступних сферах:

  • туризм і сфера обслуговування (офіціантки, бармен, адміністратори, прибиральниця, кухонні робітники, шеф-кухаря);
  • домогосподарство: няні, доглядальниці за літніми людьми і домробітниці;
  • сільське господарство та фермерство (вирощування, збирання, сортування та пакування овочів і ягід, різноробочі на фермах і тваринницьких господарствах);
  • автомобільні і різні складальні заводи;
  • кондитерські фабрики, пекарні, хлібокомбінати, птахофабрики, м'ясокомбінати;
  • та ін.

 

Імміграція в іншу країну з метою працевлаштування - це непросте рішення, яке вимагає сміливості і ретельного планування. Потрібен час, аби звикнути до іншого оточення, нових людей і способу життя. Проте робота в Чехії – для українців це корисний життєвий досвід, можливість збудувати успішну кар'єру і познайомитися з культурою європейської країни. Компанія Europa Workintense допоможе знайти легальну роботу в Чехії для українців, підготувати всі необхідні документи для працевлаштування в Чехії і відповість на всі Ваші питання.

Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.