Робота за кордоном: мрія чи реальність?

Робота за кордоном: мрія чи реальність?

Робота за кордоном: мрія чи реальність?

Практично кожна людина хоч раз у житті переглядала вакансії в іншій країні, але більшість так і не ризикне поїхати за кордон. Чому? –одна з причин- відгуки та коментарі інших. Правда, іронія долі полягає в тому, що ці коментарі часто залишають ті, хто ніколи навіть не був за кордоном. Спробуємо пояснити, чому так відбувається.

У кожного з нас є друзі, які розповідають про роботу за кордоном кардинально різні речі. Одні лякають пекельною працею, а інші назавжди переселяються в іншу країну і не поспішають повертатись. Так кому ж вірити? Кращою відповіддю на питання будуть цифри. За деякими даними на території Польщі офіційно проживають близько 1 000 000 українців.

Тільки уявіть собі, для мільйона українців праця за кордоном -норма і це тільки офіційні дані, та цифри тільки по одній країні. Реально там може знаходитися набагато більше наших співвітчизників. Навряд чи всі ці люди мазохісти, а значить, робота в Європі є і платять за неї краще, ніж удома.

Чому робота за кордоном оповита «страшилками»?

Якщо проаналізувати відповіді людей на тематичних форумах, виявиться, що здебільшого негативно висловлюються ті, хто ніколи не був за кордоном, але чули відгуки інших людей або ті, хто живуть в мегаполісах або ж давні емігранти. Розглянемо кожну ситуацію окремо.

Живуть і відпочиваютьу своїй країні

Цій категорії найскладніше. Вони більше за інших бояться переїхати й тому вірять найгіршим чутками. Їх лякає все: чужа мова, менталітет, незнання міста і навіть місцева релігія. Більшість з них так і не побувають в «чужих» країнах, якщо вас така перспектива не приваблює - ризикуйте і їдьте.

Якось одна організація провела опитування серед найвідоміших і багатих бізнесменів. Питання було всього одне «Що потрібно для досягнення такого успіху?», І відповідь, як потім виявилося теж одна - підприємницька сміливість.

Коли їх попросили описати, що вони вкладають в це поняття, знову був приблизно однакову відповідь - не думати про провал і йти до мети, навіть якщо всі сміються або відмовляються допомогти. Виявилося, що практично всі ці люди неодноразово виявлялися банкрутами або оббивали пороги інвесторів або компаній і отримали сотні відмов.

Тому якщо ви прагнете до яскравого життя, беріть приклад з успішних, а не тих, хто проживає як у фільмі «День бабака».

Жителі мегаполісів

У великих містах витрати втричі більше ніж в інших, але і зарплати цікавіші. Тому,поїздка за кордон мешканцям мегаполісу на некваліфіковану спеціальність здається не такою вже й привабливою пропозицією.Правда, жителі мегаполісів, її неправильно трактують.

Звичайно ж, варіант «літо попрацював - зиму відпочивай» підходить тільки для невеликих містечок. Столичним жителям є сенс їхати на непрофільні вакансії тільки з метою збору коштів і переїзду в країни Європи. Низькооплачувані вакансії для них можуть бути тільки стартом.

Давні емігранти

Як не парадоксально, але ця категорія найчастіше висловлюється негативно з приводу низькооплачуваних робіт для співвітчизників. Чому так?

Досвід – більшість пройшли цей тернистий шлях і знають, наскільки важко працюється на перших вакансіях. Пригадується різниця в підході наших роботодавців і європейських, які нерідко нагадують новачкові суворого наглядача.

Бажання вберегти від ілюзій – мабуть, багато з тих хто вже проживає за кордоном мріяли та зіткнулися з перешкодами й пам'ятають як «розбивалися» їх уявлення про життя в Європі. Проте, задумайтесь, чи є у вас такі знайомі які переїхали у Європу, але все ж таки повернулись до України?

Тому читаючи відгуки емігрантів, готуйтеся до труднощів, але не бійтеся.Якби там було погано - вони давно б повернулися додому.

Очікування та реальність

Мабуть, кожна людина, яка вперше їде за кордон чекає від поїздки не аби якихось результатів. Але треба тверезо оцінювати ситуацію. Якщо ви їдете вперше за кордон по короткостроковій візі, не чекайте, що одразу все вийде і ви заробите шалені гроші. Звичайно, прибуток буде і він значно перевищує той, що ви б могли заробити на батьківщині. Але дуже часто, люди спробувавши один раз, не вагаються, та вкладають гроші в нову поїздку. Тому радше розглядати першу короткострокову поїздку за кордон, як інвестицію в майбутнє.

З другої поїздки ви привезете більше, потім ще, і ще. А попрацювавши за кордоном хоч деякий час, у вас неодмінно виникне бажання там залишитись назавжди.

Якщо ви готові розпочати свій шлях, та працювати в економічно розвинених країнах Європи, просто напишіть нам, і ми підберемо для вас роботу, яка підійде саме вам. 

Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.