Відгуки жінок про роботу за кордоном

Хибним є думка, що роботу за кордоном можуть знайти лише чоловіки. Але ні, там вдосталь роботи як для чоловіків, так і для жінок і сімейних пар

Відгуки жінок про роботу за кордоном

Робота за кордоном набуває все більше і більше популярності серед українців.

Непроста економічна ситуація в Україні змусила українців задуматися, як поліпшити своє матеріальне становище. Одне з рішень - це поїздка на роботу за кордон. Склався певний стереотип, що робота за кордоном розрахована в основному на чоловіків. Мовляв чоловіки витриваліші і впораються з будь-якою роботою, тому роботодавці воліють брати на роботу саме працівників чоловічої статі. Та й взагалі, чоловікам простіше за кордоном знайти роботу. Насправді це-омана. За кордоном досить роботи й для жінок. А деякі роботодавці залюбки працевлаштовують сімейні пари, щоб чоловік та жінка працювали разом.

Ось декілька реальних відгуків від жінок, яки не побоялися їхати на роботу за кордон.

Відгуки жінок про роботу за кордоном

Оксана 26 років, швачка

Вперше на роботу за кордон я ризикнула поїхати більше як рік тому. Перед цим я ніколи не була за кордоном, та не володіла жодною іноземною мовою. Але все ж таки наслухавшись відгуків своїх знайомих,які працювализа кордоном, а саме в Чехії,янаважилась спробувати. Подавши документи ще дуже довго сумнівалась чи правильно я зробила. Приїхавши до Чехії мене зустріла привітний менеджер, яка розповіла мені про усі умови роботи та життя. Поселили мене в гуртожитку, ще з двома дівчатами, умови були досить не погані, але спочатку я відчувала себе трохи ніяково.

Наступного дня я поїхала на роботу, це невелике підприємство яке займається виробництвом колясок. Колектив був не маленькій, але дуже дружній. Працювалитам здебільшого українки. Дівчата прийняли мене в свою команду, всьому навчили. На підприємстві все було злагоджено, кожен відповідав за свій відрізок роботи. Три місяці пролетіли дуже швидко.За цей час я знайшла нових друзів, вивчила найнеобхідніші фрази чеською мовою, заробила грошей. Повернувшись додому, без сумніву подала документи ще раз.

Нині, я вже пакую речі, щоб повернутись до улюбленої Чехії та приступити до своєї роботи на тому самому підприємстві. Але цього разу вже на довше.

Всім хто хоч раз задумувався про роботу за кордоном, та не наважувався, не бійтесь. Я запевняю вас, що ви не пошкодуєте.

Надія 54 роки, пекар

Я все життя пропрацювала на хлібному заводі в Україні. Дуже люблю займатись цією справою. 10 років тому моя донька разом з чоловіком поїхали на роботу за кордон, а саме до Чехії. Останні 5 років вони вмовляли мене теж спробувати. Але було дуже лячно. Одного разу приїхавши в гості до них я зрозуміла, що мені тут дуже подобається. І от я вже 2 роки провідний пекар у великій мережі пекарень.

Наважитись на роботу за кордономбуло важко, тим більше у такому віці, але результат був навіть кращий ніж я очікувала. Умови роботи на висоті, обладнання сучасне, колектив дружній, та приваблива заробітна плата. Звичайно, на початку було не просто. Незнання мови мене лякало, але як з’ясувалося, що робота в Чехії без знання мови цілком можлива. Но моєму підприємстві вже працювали українці, яки мені дуже допомогли адаптуватись.

Ризик ніколи не був моєю фішкою, навпаки я завжди була дуже стримана в своїх емоціях, та виважена в своїх рішеннях. Але вперше ризикнув я можна сказати зірвала джек-пот. Тому ризикуйте, і ваш ризик буде виправданий.

Тетяна 34 роки, пікер

У свої 34 роки в Україні я спробувала безліч різних робіт, від касира в магазині, до логіста на складі.  Але завжди було щось що мені не подобалось. Зараз я зрозуміла, я була недостатньо мотивована. Рішення їхати на роботу за кордон було прийняте не одразу, першим туди поїхав мій чоловік. Спочатку по короткостроковій візі, потім ще раз. Його бажання лишитись там було на багато більшим ніж моє. Можна сказати, що я взагалі не  хотіла і умовляла його відмовитись від цієї ідеї, адже це інша країна, ми там ніхто, а тут батьки, друзі. Але він у своїх рішеннях був твердим. Через деякий час я поїхала за ним, адже родина має бути разом. Я навіть не уявляла, що то за робота яку мені запропонував менеджер, зовсім невідома для мене вакансія «пікер» дуже лякала. Але освоїла я цю професію дуже швидко, і три місяці короткострокової роботи за кордоном пролетіли як один день. Мені було дуже сумно, коли я поверталась додому. З однієї сторони хотілось побачити рідних, а з іншої сторони я вже дуже звикла до життя в Европейській країні. Одразу по приїзду я знов звернулась до тієї ж компанії, і вже вдруге повернулася на роботу за кордон. Плани на майбутнє з чоловіком маємо дуже великі, і ми впевнені, що зможемо цього досягти. Дякую компанії Workintense, та менеджеру Олександрі за допомогу, вона змогла найти підхід навіть до такого скептика якя.

Це лише деякі відгуки жінок про роботу за кордоном, насправді їх значно більше. Приймати рішення, це завжди складно, і кожна людина прагне бути впевненою, що в неї все вийде. Одне вам можу сказати точно, все залежить лише від вас. Якщо ви все - таки вирішили знайти роботу за кордоном, користуйтесь послугами лише перевірених компаній.

Компанія EuropaWorkintense вже багато років працює у сфері працевлаштування українців за кордоном, та є прямим працедавцем. Щомісяця, завдяки співпраці компанії з провідними підприємствами та заводами, десятки українців, як чоловіків, так і жінок, знаходять бажану роботу за кордоном.

Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.