Різдво в Чехії

Різдво в Чехії

Різдво в Чехії

Різдвяні свята приходять до Чехії ще у четверту неділю перед Різдвом. Саме тоді розпочинається Адвент, тобто різдвяний піст. Вулиці Чехії перетворюються у справжнісеньку зимову казку.

Наведу вам кілька аргументів щоб довести вам чому Чехія особлива під час різдвяних свят. ‌

  • Найперший аргумент: основною прикрасою вулиць, площ, костьолів, будинків стають віфлеємські вертепи. Виглядають вони по різному, але зображують одну тему - народження Ісуса Христа .В деяких експозиціях використовують домашніх тварин, деякі складаються із ляльок, але у кожній абсолютно є колиска із немовлям.
  • До речі, у чеському місті Карлштейн знаходиться музей віфлеємських вертепів, він особливо популярний серед чехів та гостей напередодні Різдва. ‌
  • Наступним аргументом є звичайно ж чеські , традиційні різдвяні ярмарки, де навіть у холод можна зігрітись запашним глінтвейном, поласувати ароматною випічкою. Прикупити неймовірно смачного імбирного печива. Під звуки новорічних мелодій почастувати справжню чеську кухню. Насолодитися красою різнокольорових ліхтариків, які є важливим атрибутом новорічних прикрас, красунею ялинкою, яка зачаровує своїм мерехтінням. Торговими рядами, які дивують різноманіттям вибору.
  • До речі, найбільший різдвяний ярмарок Чехії , щорічно розгортається у Празі на Староміській площі. Ще у 11 столітті тут працювали торгові ряди. А ще саме ця ярмарка потрапила до топ 5 найкращих ярмарків Європи, які потрібно відвідати. ‌
  • Третім, не менш вагомим аргументом є різдвяні блюда у Чехії. Кожна країна світу має свої традиції на різдвяні свята. Мабуть, жодна родина України не уявляє новорічного столу без олів’є.  Американці та англійці не обходяться без індички, на півночі Китаю це пельмені, у Німеччині –різдвяний гусак, а от Чеським традиційним блюдом вважається – різдвяний короп та картопляний салат. Купівля Карпа у Чехії, це теж не аби яке видовище, адже продають його майже не на кожному кроці у великих дерев’яних бочках. А приготування Карпа це взагалі справжнісенький ритуал який передається із покоління в покоління
  • До речі, чехи дуже забобонні. Наприклад, за столом має бути парна кількість гостей, під кожну тарілку кладуть лусочку від коропа. За повір’ям це приносить удачу. Потім ‌її кладуть в гаманець та носять аж до наступного Різдва. Чехи вірять, що це притягує гроші.
  • І останнім  аргументом я лише запитаю. Чи вірите ви у казку? Якщо ж ні, тоді вам необхідно відвідати Чехію. Щорічно в новорічну ніч над Чеськими містами йде сніг, а крім того у небі вибухають сотні, ні тисячі, навіть десятки тисяч феєрверків, від того видовища перехоплює дихання, а по шкірі бігають мурахи.
  • До речі, якщо у тебе є мрія , тоді у новорічну ніч обов'язково завітай на Карлов міст щоб доторкнутися до однієї зі статуй та загадати бажання. І воно неодмінно здійсниться!

І на останок:

 Якщо Ви полюбляєте гучні новорічні гуляння з запальними танцями, тоді вам у Прагу! А якщо навпаки бажаєте тихого сімейного відпочинку, тоді гайда до Карлштейна. Улюбленцям екстримального відпочинку завжди раді на гірськолижних курортах в Крконоше, Грубі-Єсенік, Божі-Дар. А тим хто бажає не просто відсвяткувати свята ,а ще отримати насолоду від купання у термальних джерелах тоді вам у Карлові Вари або Маріанські Лазні. Кожен бажаючий знайде у Чехії щось до душі, адже ця країна закохує у себе з першого погляду.

Категорія: 
Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.