Мобільний зв’язок в Польщі. Що пропонують мобільні оператори?

Мобільний зв’язок в Польщі. Що пропонують мобільні оператори?

Хоч сучасні програми для здійснення дзвінків, на кшталт Viber, WhatsUp, Skype практично витіснили здійснення дзвінків через мобільні оператори, але цей метод все ще «на коні». Дуже актуальне питання для українців які збираються виїхати на роботу в Польщу: яким оператором мобільного зв'язку користуватися найвигідніше? Та й взагалі всі питання які стосуються мобільного зв'язку в Польщі будуть цікаві заробітчанам.

Почнемо з того що користуватися місцевими операторами набагато вигідніше ніж роумінгом, до того ж польська сім-карта може знадобитися вам для оформлення деяких документів.

Серед великої кількості польських операторів зв'язку можна вибрати найбільш рентабельний по набору необхідних функцій.

Які існують польські оператори зв'язку?

На польському ринку представлено досить велику кількість мобільних операторів. У кожного з них є свої особливості. Основні з них:

  • T-Mobile і Heyah;
  • Orange Polska;
  • Play;
  • Plus;
  • Lycamobile.

Найперший крок після придбання сім карти, це її реєстрація.

Не так давно в Польщі було прийнято нове антитерористичне законодавство. Між іншим, нові законодавчі норми встановили обов'язкову реєстрацію придбаних у операторів сім-карт на конкретну людину. Тепер неможливо придбати і активувати стартовий набір будь-якого оператора без повідомлення даних про власника.

Поширюється закон і на раніше придбані номери. Всі вони повинні бути зареєстровані або їх обслуговування оператори мобільного зв'язку в Польщі заблокують.

Як активувати польську сім карту?

У процесі реєстрації немає нічого складного. Здійснити її можна практично в будь-якому пункті продажу або офісі мобільного оператора.

Для цього достатньо посвідчення особи. Іноземцям підійде закордонний паспорткарта побуту або карта поляка .

Зверніть увагу, що деякі польські оператори мобільного зв'язку вимагають для активації не тільки персональні дані, але і набір певного номера або поповнення рахунку. Ця інформація обов'язково присутня на упаковці стартового набору.

Поповнення рахунку

Насамперед, система поповнення рахунку дещо відрізняється від звичної по країнах СНД. Звичайно, поповнити рахунок можна в офісах продажів, з банківської карти через Інтернет і т.д., однак частіше люди використовують термінали, розташовані в більшості магазинів. У них-то і полягає відмінність: в обмін на надані кошти, покупець отримає чек з унікальним номером. Активізація цього коду і призведе до зарахування коштів. Інакше гроші на рахунок не надійдуть.

Ця технологія поширюється і на невеликі магазинчики, де вносити гроші в термінал буде не покупець, а працюючий там продавець. У будь-якому випадку, на руках опиниться чек з номером, який необхідно активувати.

Необнуляємий баланс

Ця вимога більшості операторів Польщі. Однак більшість - це не все!

До мережі Lycamobile наведена нижче інформація не відноситься.

Багато провайдерів вимагають обов'язкового попереднього поповнення рахунку на суму не нижче місячної вартості обраного тарифу. Простіше кажучи, якщо пакет передбачає оплату 25 ZŁ в місяць, то до моменту оплати гроші повинні знаходитися на рахунку.

В іншому випадку послуги вихідних дзвінків і СМС будуть недоступні, через тиждень анулюється баланс, а через місяць сім-карту заблокують. Її повторна активація може бути неможливою або спричинить додаткові витрати.

Залежно від оператора і обраних послуг необхідна сума може варіюватися.

Автопродовження послуг

Ще однією особливістю є послуги з автопродовження у деяких операторів. Тобто при придбанні такого пакета, наприклад, на місяць, через цей період автоматично зніметься потрібна сума на наступний термін.

Крім того, що кошти повинні бути на рахунку, є і ще одна особливість -   відмовитися від авто продовження можна не пізніше, ніж за 2 дні до терміну платежу. Деякі послуги і зовсім можна відключити тільки при особистому відвідуванні офісу.

Мобільні оператори Польщі: їх тарифи і пропозиції

Вибираючи оператора для дзвінків в Україну, необхідно звертати увагу саме на ті послуги, які будуть потрібні найчастіше.

Який мобільний оператор найвигідніший в Польщі?

Щоб було зручніше вибрати підходящого провайдера, порівняємо ціни різних операторів. Тільки потрібно розуміти, що тарифи у кожного можуть відрізнятися за вартістю хвилини (СМС, Мб), тому   для прикладу взято найпоширеніші тарифи. Всі ціни вказані в злотих.

Оператор

Абонентська плата, ZŁ

Хвилина в Польщі

СМС в Польщі

Інтернет-трафік

T-Mobile

25 в міс

б / л

б / л

10Гб

Heyah

0,28 в день

б / л

б / л

б / л

Orange

30 в міс

б / л

б / л

0,01-0,12ZŁ за 100Мб

Play

21 в міс

в мережі - 0, 
іншим - 0,09

б / л

2Гб

Plus

-

в мережі - 0, 
іншим - 0,19

в мережі - 0, 
іншим - 0,3

10ZŁ за 1 Гб

Lycamobile

29 в міс

б / л

б / л

12Гб

 

Ознайомившись з таблицею, можна з'ясувати який мобільний оператор в Польщі найдешевший. На мою думку найвигідніший оператор для дзвінків на території Польщі - Heyah. Але вирішувати вам!

Категорія: 
Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.