Легальне працевлаштування українців в Словаччині. Допомога в працевлаштуванні в Словаччині

Легальне працевлаштування українців в Словаччині. Допомога в працевлаштуванні в Словаччині

Легальне працевлаштування українців в Словаччині. Допомога в працевлаштуванні в Словаччині

Словаччина - це маленька держава в центрі Європи. Населення Словаччини становить всього лише 5,4 млн. Країна славиться своєю природою, рівнинами, лісами, курортами. Саме цим привертає щорічно велику кількість туристів, і тих, хто хоче жити і працювати в маленькій, затишній і цілком стабільній країні.

Робочий ринок Словаччини для українців

Робочий ринок Словаччини для українців, можна умовно розділити на 2 групі. Перша група-це працевлаштування в Словаччині висококваліфікованих працівників-лікарі, інженери, програмісти. Друга група-це працівники, які не потребують спеціальної освіти.

Звісно, у кваліфікованих працівників працевлаштування в Словаччині більш реально. Іноземці з хорошим досвідом роботи, вищою освітою і достатнім знанням словацької мови (іноді досить лише англійської) можуть претендувати на роботу, яка досить високо оплачується, та дає великі можливості.

Але і робота для некваліфікованих українців так само знайдеться в Словаччині. В основному це тимчасове працевлаштування в Словаччині, без особливих знань словацької мови і без вимог до освіти. У більшості це робота різноробочими на будівництво, робота на продовольчих складах, на заводах, у сільському господарстві. Так само серед затребуваних посади прибиральників, доглядальниці, офіціанти, няні, покоївки, помічники кухаря. Заробіток варіюється від 600 до 1000 євро / місяць.

Пошук легальної роботи в Словаччині

 З чого ж українцям почати пошук легальної роботи в Словаччині? Звісно, можна поїхати в країну у вигляді туриста, знайти там собі роботу, укласти безпосередньо контракт з роботодавцем, повернутися в рідну країну і зробити всі необхідні документи для легального працевлаштування в Словаччині.

Але є менш витратний за часом і фінансів варіант - звернутись до перевіреної фірмі яка займається легальним працевлаштуванням. Компанія EUROPA WORKINTENSE має багаторічний досвід працевлаштування українських громадян в країнах Європи, в Словаччині тощо.

Якщо серед переліку вакансій пропонованих компанією ви знайдете для себе щось підходяще, варто звернутися до представників компанії в Україні, які негайно займуться оформленням ваших документів і отриманням дозволу на роботу для працевлаштування в Словаччині. Менеджери будуть вас постійно консультувати на протязі всього підготовчого періоду.

Не варто хвилюватись, що ви їдете в незнайому країну, на вокзалі в Словаччині вас зустріне представник компанії та відвезе до вашого місця роботи та проживання. До речі, житлом компанія забезпечує.

Весь час вашого перебування в Словаччині, менеджери компанії будуть до ваших послуг. Якщо вас щось хвилює, не влаштовує, ви завжди можете зв’язатись з представником компанії EUROPA WORKINTENSE, та вирішити всі питання.

Дозвіл на роботу в Словаччині    

Дозвіл на роботу буває декількох видів. Довгострокове - не більше ніж на 2 роки, і короткострокове - на термін до 6 місяців.
Важливо відзначити, що якщо ви вирішите змінити роботодавця, або сферу роботи яка вказана в дозволі на працевлаштування в Словаччині, процедуру отримання дозволу на роботу доведеться пройти заново.

Переваги легальної роботи в Словаччині

Легально працевлаштована в Словаччині людина має ряд переваг, наприклад, його права захищені словацьким трудовим кодексом, людина має право на заробітну плату, на відпустку, звільнення і т.д. Легально працевлаштована людина зобов'язана оформити медичне страхування, частина відповідальності за сплату якого несе роботодавець, тобто компанія EUROPA WORKINTENSE.

Так само легально працевлаштована людина підпадає під закон про соціальне страхування, і має право на оплату лікарняного, право на декретну відпустку, допомогу на дитину, пенсію і т.д.

Ну, а якщо ж людина працевлаштована нелегально наслідки цього можуть бути як майже «нешкідливими»- у вигляді штрафу, так і цілком і серйозними наслідками у вигляді депортації та заборони в'їзду до Словаччини терміном до 3-х років.

Вибір за Вами, але як на мене Словаччина - це дуже непоганий варіант для працевлаштування, особливо для тих, хто виїжджає за кордон вперше. Так як Словаччина дуже схожа на Україну, своєю культурою, традиціями, мовою. І так само Словаччину варто розглядати тим, хто хоче переїхати в Європу жити, так як заснувавши тут навіть невеликий бізнес, можна отримати посвідку на проживання в країні, і в наслідку громадянство в Європейському Союзі.

Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.