Деякі з умов отримати постійне місце проживання в Чехії (ПМП)

Деякі з умов отримати постійне місце проживання в Чехії (ПМП)

Деякі з умов отримати постійне місце проживання в Чехії (ПМП)

Одне з головних умов отримання постійного місця проживання в Чехії - це термін безперервного перебування в країні. Навіть якщо у вас була робоча віза на протязі 5 років, але, наприклад, у вас не було роботи, і ви перебували понад рік не на території Чехії, то це може послужити відмовою на отримання постійного місця проживання. Простіше кажучи, ви повинні бути в Чехії 90% п'ятирічного терміну.

Громадяни ЄС повинні знаходитися в Чеській Республіці безперервно протягом п'яти років або бути членом сім'ї громадянина Чеської Республіки, та проживати там протягом принаймні двох років. Міністерство внутрішніх справ має 60 днів, щоб прийняти рішення за заявою.

Дозвіл видається, якщо немає ніякого ризику, що заявник буде загрожувати національній безпеці, або громадському порядку, не страждає від серйозних захворювань, або не має наміру обійти закон про іноземців, наприклад, якщо укладає фіктивний шлюб. Дозвіл на постійний вид на проживання (ПМП) видається на 10 років і неодноразово може бути продовжений.

Заявники про постійний вид на проживання з третіх країн мають такі самі терміни перебування в Чеській Республіці - п'ять років. Це стосується іноземців, які мають робочий дозвіл - робочу карту, яка видається на два роки. Короткострокова робоча віза в цей строк не входить, тільки робоча карта. Для студентів цей строк також відрізняється. Деякі теми обговоримо в наступних матеріалах.

Іноземець, який має статус  ПМП в Чехії, у більшості областей життя має такий самий статус, як і громадяни Чеської Республіки.

Підпишіться на розсилку найактуальніших вакансій
© Copyrights 2018 EUROPA Workintense. All rights reserved.